Bootisolatie

bootisolatie met PU schuim

 

 

FROTH-PAK™ PU schuim wordt bij bootisolatie enerzijds gebruikt om condens tegen te gaan, en anderzijds om te gaan isoleren. Indien het PUR schuim dient als weermiddel tegen condens, dan volstaat een laag van 2-3 cm. Wanneer het de bedoeling is om te gaan isoleren dan is een laag van 6-7 cm PU isolatie aan te raden. Afhankelijk van de benodigde dikte van het PUR schuim kan geopteerd worden voor verschillende spuitmonden. Het schuim kan eenvoudig worden aangebracht en de snelheid waarmee je het spuitpistool beweegt bepaalt de dikte van de PUR isolatie laag.

 

Niet alleen zorgt het spuitschuim voor de perfecte isolatie. Het zorgt er ook voor dat alles naadloos is afgedicht. Met zijn meer dan 95% gesloten cellen is het FROTH-PAK™ PU schuim uitermate geschikt voor maritieme projecten. In tegenstelling tot opencellige PU schuimen absorbeert dit twee componenten schuim geen water en is het niet gevoelig voor schimmelvorming.

 

Nadat het PUR isolatie schuim is aangebracht kan je na enkele minuten, ofwel een volgende laag aanbrengen, ofwel het schuim afsnijden zodat het oppervlak kan bezet worden met een afwerking naar keuze. Het spuitschuim kenmerkt zich door zijn blijvende flexibiliteit wat bij schepen van groot belang is.